Silmälasit netistä – Kannattaako?

silmälasit netistä

En tiedä teistä lukijoista, mutta itse olen ainakin siirtänyt todella vahvasti ostoksiani nykyään nettiin. Netistä tuleekin tilattua mitä erilaisempia tavaroita, aina mausteista vaatteisiin ja muuhunkin.

Yksi asia mitä en kuitenkaan ollut ikinä tilannut netistä oli silmälasit. Kannattaako hankkia silmälasit netistä, vai mennä ihan suosiolla sille lähimmälle optikolle? Netistä, ainakin jos uskomme joitakuta.

Tämä sivusto tuli vastaan, kun etsin vastausta tämän kirjoituksen kysymykseen, ja sillä oli vaikuttavimmat perustelut sille, miksi lasit voisi netistä ostaa. Voisinkin käydä ne tässä lyhyesti läpi.

Silmälasit netistä – Syitä miksi

Parempi valikoima

Netissä on yleensäkkin parempi valikoima, oli tuote lähes mikä tahansa. Syykin on erittäin selvä, sillä netissä myydessä voi tuotteita pitää halvoissa varastoissa, johon mahtuu tosi paljon tuotteita. Kaupoissa taas ne vievät kallista hyllytilaa, jonka takia myös valikoima on rajattu.

Uskon siis täysin, että netissä on parempi silmälasivalikoima kuin kaupoissa on. Syy 1 on siis uskottava.

Edullisemmat hinnat

Jos väitetään että netissä on halvemmat hinnat, olen aika valmis uskomaan sen. Kilpailu on yleensä kovempaa, ja koska kustannukset varastoissa ja myyjien osalta ovat pienemmät, on tuotteita mahdollista tarjota myös halvemalla. Tarkkana saa kuitenkin olla postikulujen kanssa, jotta niiden kautta hinta ei nousis korkeaksi.

Kun kuitenkin tarkastelin joitakin nettikauppoja, ei postikulut silmälasien kanssa olleet mitenkään korkeat. Ja pikaisella katselmuksella väite, että hinnat olisivat netissä halvimmat, näyttäisi myös usein pitävät paikkansa, ainakin kun vertailee hintoja kauppojen välillä. Niissä nimittäin saattoi olla suuretkin erot. Lainaa ottamalla voi tästä maksusta selvistä vielä helposti jos niin tahtoo.

Helpompaa ja mukavampaa

Tästä syystä en ole kuitenkaan täysin vakuuttunut, sillä itsestäni optikolta lasien ostaminen vaikuttaisi selvästi helpommalta. Tai tavallaan se riippuu siitä, kuinka hyvin tietää millaiset silmälasit pitäisi hankkia. Jos on kaikki mitat ja arvot tiedossa, voin nähdä miten netistä ostaminen voisi olla helpompaa kun ei tarvitse lähteä sinne optikolle.

Jos kuitenkin et tiedä mittoja tai joudut niitä hakemaan, ei tämä väite mielestäni pidä paikkaansa.

Loppupäätelmä – Netistä vai ei?

Loppupäätelmänä voisin väittää, että on monia syitä miksi hankkia silmälasit netistä ja myös syitä miksi ei hankkisi. Jos mitat on kunnossa, ja haluaa säästää rahaa, on verkkokaupat yleensä se paras vaihtoehto.

Jos taas ei tiedä omia mittojaan, tai tahtoo parempaa palvelua, vaikka se maksaisi hieman enemmän, on optikko paras paikka hankia lasit.

Päätös siis netin ja optikon välillä riippuu siitä, mitä etsit. Edullista hintaa, vai palvelua ja apua. Kummallakin on kannattajansa, ja on vaikea saada toista puolta kääntämään kantansa.