Miksi Ruokavalioita on Niin Montaa Erilaista?

Tällä hetkellä syödään entistä enemmän eri ruokavalioita, jotka lupaavat tosi suuria painonpudotuksia jopa lyhyillä aikaväleillä. Dieetit sen jälkeen ovat nettisivuilla, sekä erilaisissa aikakauslehdissä. Useat tahtovat pikadieettejä kokeilla, sillä kukapa ei haluaisi pudottaa painoaan hyvin nopeasti, mielummin kuin esim hitaasti?

Toimiiko nuo dieetit ikinä– vai ovatko nuo jopa itselle pahaksi? Tähän artikkeliin on lisätty monia jänniä, ja jotenkin erikoisia pikadieettejä, jotka lupaavat pikaista painon laskua jopa muutamassa viikossa.

dieetti

Konsultoi koulutettua apua ennen kuin testaat dieettejä!

Tämän dieetti artikkelin inspiraationa ja lähteenä käytetty Efbet.org – sivustoa.

Lentoemäntädieetti: Uusi dieetti joka väittää olevan stuerttien ennen vanhaan käyttämä, kun heidän oli pakko laskea kehonsa painoa tosi nopeaan. Lentoemännillä oli asetettu aikaisemmin anakarat painorajat, ja joskus tarve oli pudottaa useita kiloa tosi nopeasti keinoista viis.Kestoltaan tämä onkin vaan muutamia päiviä, mutta massaa voikin lähteä monta kilogrammaa. Dieetillä popsitaan tosi vähän. Nälän tunnetta esiintyy todennäköisesti jokaisella ketkä sitä koklaa. En tässäkään tapauksessa epäile, etteikö tällä dieetillä vähintään muutamia kiloja vettä pystyisi poistua kehosta. Pysyvästä painon laskusta on turha kuitenkin haaveskella.

Hollywood dieetti: Monta kiloa kehon painoa pois parissa vuorokaudessa. Aika vaikea uskoa, eikö totta? Aivan niin minunkin mielestä, silti näin tämä pikadieetti lupaa. Dieetin keksijä on luonut juoman, jota nauttimalla kehon rasvan määrä lähestulkoon karkaa ulos kehosta. Se onkin tämän dieetin salaisuus.

Fat Loss 4 Idiots -dieetti: Voit pudottaa painoa jopa 4 kiloa 12 vuorokauden ajanjaksolla, ja tämän lisäksi toistaa tuon perään uudestaan. Niin se ainakin lupaa kaikille sitä kokeileville. Ruokavalion teho pohjautuu ruokien jaoitteluun, missä syödään tiettynä vuorokautena lähinnä proteiinia. Toisena taas hiilareita sisältäviä tuotteita.

Greippidieetti: 600 – 1100 kilokaloria päivän aikana greippi hedelmää, ei kuullosta kovin hyvältä? Saattaa olla olo pelkästään melko huono parin vuorokauden jälkeen. Alunperin 1940 luvulla luodun pikadieetin tehoa lupaa nykyään esim.. Brooke Shields.

Mehu paasto dieetti: Nesteitä sisältävä ruokavalio, jonka aikana nautitaan pelkästään hedelmistä sekä kasviksista valmistettuja mehuja tai smoothieita. Kuuluisa ohjelmasta “Fat Sick and Nearly Dead”, joka seurasi 3 ihmisen kokemuksia mainitusta ruokavaliosta. Väitetään toimivan, kuitenkin pitkänajan efektit saattavat muuten tulla hyvin negatiiviset, erityisesti sydänongelmat.

The Master Cleanse -dieetti: Ruokavalio idea on tuhota kropan myrkkyjä, jättämällä tiivis ruoka-aines pois täysin 15 vuorokaudeksi. Nautit ainoastaan mehua, ja tämän lisäksi syöt jokusen chilipippurin päivässä, ja homma onkin jo vauhdissa. Tuon pitäisi puhdistaa elimistö, ja helpottaa jopa 7 kilon rasvanpolttamisessa. Se onko se pelkästään nesteitä, no tuo jää mysteeriksi.

Sairaaladieetti: Pikadieetti, jonka ajatuksen kerrotaan lähteneen sairaalasta. Ideana on nauttia 14 päivän ajan ohjeiden mukaista ruokaohjelmaa, johon kuuluvat lähes vain protsku ja tämän lisäksi kasvikset. Sairaaladieetti kertoo antavansa jopa 7 kg painon laskua, mikä onkin realistista tietyillä henkilöillä. Kertomusta juuri tämän dieetin tehosta korjata aineenvaihduntaa ei kannata niellä aivan sellaisenaan.

ruokavalio

Puhdistus dieetti: Mariska Hargitayn hyödyntämä elimistön puhdistus- sekä laihdutusohjelma, mikä on tehty kaikille naisille ja miehille. Dieetin luoja väittää hoitaneensa sairauksensa Puhdistus dieetin avulla. Aamupalana sekä päivällisenä juodaan ainoastaan nestettä, lounaaksi syödään normaalisti.

Kaalikeittodieetti: Perinteinen ruokavalio, missä popsitaan pelkästään kaalia parin viikon ajan ajan, sekä voidaan pudottaa painoa melkein 5 kilogrammaa. Niin sanovat yleisölle monet iloiset tätä ruokavaliota testanneet. Kaalissa onkin huomattavasti kuitua, sekä sillä onkin taipumus poistaa veden määrää kehosta. Tämän seurauksena kehon paino putoaa, suurelti tosin nesteen seurauksena.

Kanakeittodieetti: 8 päivää pelkkää kanaa ja keittoa aamiaisen perään. Ei kuullosta kovinkaan houkuttavalta, mutta jälleen tääkin dieetti lupaa rajua painonlaskua jopa 7 päivässä. Mitään tieteellistä pohjaa kanakeitto dieetillä ei ole. Tämä dieetti ei myöskään ole jonkun tunnetun tohtorin laatima. Joillakin tämä voi kuitenkin olla hyvin sopiva dieetti.

3 päivän dieetti: Kukaan ei paremmin tunne, mistä 3 päivän pikadieetti on lähtöisin! Tämä on vain ilmaantunut jostain nettiin, josta se onkin ruvennut leviämään. Se lupaa lähes 5 kilon painon laskua jo kolmessa päivässä. Levinneisyys on taattu! Mutta monet sanovat tämän toimineen, joten ehkäpä itse olenkin ainostaan aivan liian epäuskoinen.

Noita dieettejä on maailmalla lukemattomia. Joka tapauksessa erilaisia versioita on hyvin monia, on ne pohjimmiltaan siltikin hyvin samanlaisia perusidealtaan. Onkin viisasta pitää mielessä, että näillä dieeteillä on myöskin vaarapuolensakkin. Näitä ovat mm. lihasten lähteminen ja tämän lisäksi verisuonten rasittuminen. Tämän takia näiden dieettien kanssa olisi hyvä olla erittäin varovainen, ja tämän lisäksi piää nämä taitavan tohtorin valvonnan alla. Väärin tehtynä ne voivat aiheuttaa jopa vakavia ongelmia terveyden kanssa.