Mitä mieltä olet, liekö ravinnon laadulla väliä?

Tietenkin ennen kuin voi aloittaa tuottamaan joitakin vaihdoksia elämässä, on hyvä miettiä minkä takia näitä on tekemässä. Mikä järki on huolehtia lihasvoimastaan ja terveydestään? Jokainen meistä kupsahdamme kuitenkin aikanaan.

Tosi moni for real miettii vahvasti vielä tänäänkin tälleen. Ylipaino ja tämän lisäksi lihavuus on rajussa nousussa. Jätkät on liikkeessä vähemmän kuin on aiemmin. Ruokana syödään enemmän valmis- ja hamppariruokia– itse ei tällä hetkellä jakseta tehdä ruokaa. Paineet töissä puskevat yhä vahvemmin kimppuun, ja tämän lisäksi mielisairaudet on yhä useammalla! Jospa nuo vaivat ainoastaan onkin yksi osa elämää?!?!

On kuitenkin joukko ihmisiä, joka keskittyvät terveyteensä tarkkana. Samalla kuin täysin pilalla voimiensa lyövien osuus on pahentunut, löytyy myöskin tästä tosi terveys-keskeisestä poppoosta tullut kookkaampi. Lisäksi tästä on muodostunut tosi voimakkaasti näkyvämpi. Ties mitä outoja treeni nettisivuja on näinä päivinä netti pullollaan, ja siksi lisää nousee joka ikinen vuorokausi hirveästi. Saleilla menee useampia tyyppejä kuin koskaan aikaisemmin. Onkin syntynyt jonkinlainen terveyskuilu, jossa tietty osa panostaa entistä tehokkaammin terveyteensä– ja tämän lisäksi toinen osuus sitten ajautuu vieläkin huonompaan kuntoon. Monesti se ero onkin yhteydessä myös rahan määrän yhteyteen. Varakkaat on usein tosi paljon terveempiä kuin mm pummit!!

Jokaisen henkilön olisi hyvä kantaa vastuuta lihasvoimastaan. Liian kauan on ajateltu pelkän kestävyyskunnon riittävän ja tämän lisäksi yhä yleisesti löytyy monia ihmisiä, jotka keskittyvät vain lenkkeilyyn tai pelkkään hengästys toimintaan. Tuo on tietenkin tosi positiivsta itselle, ja tämän lisäksi loistavaa toimintaa, joka tapauksessa tuo ei joka tapauksessa riitä täydelliseen laajaan kehonhoitoon. Vahvat voimatasot helpottavat erityisesti vanhalla iällä, siksi että kundin vanhetessa heikentyvät myöskin ihmisen lihakset! Todella monet vanhuuden kivut ovat siten liittyneet heikkoon voimaan. Hyvät lihakset helpottavat muun muassa kävelemään suorana liukkailla, helpottamaan kulkea helpommin suurempia reissuja– ja tehdä useita sporttilajeja vielä ikääntyneenäkin.

Simppeleintä muskeleistaan talvella hoitaa kuntosaleilla. Salien suosio on tälleen vuoden alussa jälleen huipussaan–  joka tapauksessa salit elävät kasvun aikaa näin huonossa taloustilanteessakin. Jopa Espoossa on jopa Espoon kaupungin rahallisesti tukemia tunteja, joiden aikana ikääntyneitä ihmisiä tuodaan kuntosaleilla kuntouttamaan muskeleitaan. Uskon että tuo onkin isommalla ajanjaksolla tosi iso raha säästö;  hoidon tarpeen vähentyessä näiden ikääntyneiden kannalta.

Kaikkein tärkeimmiksi asioiksi lihasten treenaamisessa voidaan mieltää 3 asiaa. Toinen onkin kasvava, pitkään jatkuva, kehittyvä rasitus. Se tehdään menemällä tuolla kuntosalilla tasaisesta minimissään 2 kertaa kuukaudessa, ottamatta kauan kestäviä taukoja– ja tämän lisäksi treenaten joka kerta kilomääriä mitkä ovat vaikeita nostaa. Heti kun edelliset määrät tahtoo nousemaan ilman suurta vaivaa, on jo kiire napata painavemmat painot kehiin. Tähän prosessiin opastaa yleensä oikein hyvin tehdyt ensikertalaisen ohjelmat. Suositeltava erinomainen on nimeltään ainakin Rippletoen Starting Vahvuus sekä ajatus gluteenin varomisesta.

Toinen huomioitava toiminto on erityisesti riittävä protskun saantimäärä– ja gluteenin poissa pitäminen. Kumpainenkin liittyvät ruokaan– ja siksi tarkkailee juttua jonkin verran eri kantilta. Sopivilla kcal:lla tarkoitetaan tässä sitä, ettei ainakaan olla liian aliravittuna. Se yleensä ei tuota yleensä ongelmia tyypeille.!.! Riittävä proteiinin saanti ei joskus tällöinkäänaina  olekkaan näin simppeliä. Tosi harva treenaaja syö riittävän suuren määrän päivän aikana ellei tähän juttuun keskittynyt! Erinomainen helpotus on muun muassa monenlaiset herat. 2 vaihtoehto on myös nauttia enemmän proteiinia sisältäviä tuotteita, kuten lihoja tai avokaadoa ja heraa ja tämän lisäksi välttää gluteenia. Valinta on aivan sun.

Gluteeni on vehnän, ohran ja rukiin sisällä olevien hivenaineiden muodostamaa ainetta. Gluteenia löytyy viljatuotteissa. Suomessa gluteeneista ahmitaan monesti viljaa ja tämän lisäksi mallasta! Ohraa sitten käytetään kookkaimmassa osassa oluita. Gluteeni tarjoaa rukiin tämän ikävän version yhdistyessä veden kanssa. Tämän seurauksena valmistuote on liikuteltavaa, mutta kuitenkin pysyen pallerona. Sinun kannattaa pitää huolta terveydestäsi, kannattaisi tyypin lisäksi välttää gluteeni tavaroista. Syö mielummin hyviä kasviksi ja muita äyriäisiä!!

Joka tapauksessa ei milloinkaan ole milloinkaan liian myöhäistä aiheuttaa vaihtelua!! Tuo ei ole kuitenkaan vaivatonta– ja mitä voimakkaampi syy tämä on tuottaa, tätä useammin tämä myöskin onnistuu. Useimmat alkavat sen ainostaan tuskan lämähtäessä päin naamaa. Yleinen esitys on klassinen sydärin kärsinyt tyyppi jonka jälkeen alkaa ainostaan sitten ajattelemaan terveyttään. Toinen voisi olla douppaaja, joka viimeinkin tohtorin lauseista pelästyneenä vähentää tuotteen käyttöä. Tai nainen mikä vähentää huumeiden käytön havaitessaan tulleensa paksuksi! Aloita muutos hetimiten!